Važnost korištenja termometra za hranu

Važnost korištenja termometra za hranu

Pronalaženje najboljeg termometra za hranu
Svaka dopuštena kuhinja u kojoj se kuha mora imati najmanje jedan termometar za mjerenje temperature.

Bilo da mjerite temperature dok izlaze iz pećnice ili zapisujete svoj HACCP plan, važno je imati pravi termometar.

 

 

Najbolji termometar za svakodnevnu hranu
Čemu služi: Mjerenje temperature vruće hrane kako biste bili sigurni da postižete željenu temperaturu
Što želite od osnovnog termometra za hranu

Točno, brzo očitavanje

Jednostavna kalibracija

Pristupačna cijena

Najbolje upotrebe:

Brza očitanja temperature u kontekstu prerade hrane.

Ostanite sigurni u svojoj kuhinji

Džepni termometar za linijskog kuhara.

Zašto smo odabrali pobjednika:

Nema dodatnih gumba (u našem testiranju otkrivamo da su gumbi prva stvar koju treba slomiti)

Magnetska leđa za lakše skladištenje

Točno do <1ºF.

Širok temperaturni raspon (-40ºF do 482ºF) znači da ga možete koristiti za ispitivanje ulja za fritezu.

Najbolji HACCP termopar
Čemu služi: Mjerenje temperatura kada je potrebna točnost i pouzdanost (termoelement je funkcionalno isti kao termometar).

 

Što želite od HACCP termopara
Cooper Atkins Econo Temp termoelement K-Style

Točna očitanja temperature

Mala granica pogreške

Teška jedinica koja može izdržati godine trošenja.

Mogućnost priključivanja sondi različitih stilova

Očitavanja uživo – na zaslonu možete gledati promjenu temperature u stvarnom vremenu.

Najbolje upotrebe:

Mjerenje temperature tamo gdje trebate pouzdane rezultate s niskom maržom za pogreške.

Postrojenja za preradu hrane;

Evidencija za HACCP

Zašto smo odabrali pobjednika:

Ovaj model koristim bez problema 4 godine.

Izuzetno dugo trajanje baterije

Vrlo izdržljiv (posebno s pričvršćenom gumenom nogom)

Odvojive sonde omogućuju vam mjerenje temperature u različitim postavkama.

Najbolji termometar za hladnjak / zamrzivač
Svaki zdravstveni inspektor reći će vam da je za svaku rashladnu jedinicu potreban ručni termometar. Čak i ako imate moderni sustav za automatsko praćenje temperature, obično je potrebno imati ručnu sondu u slučaju da se otkačeni sustav pokvari.

NAJBOLJI HLADNI TERMOMETAR

Ako viseća sonda ne radi, naš kućni hladnjak ima usisni nosač.
Čemu služi: Brzi pregled temperature vašeg hladnjaka. Čak i ako imate elektronički sustav za praćenje temperature.

 

Što želite u termometru za hladnjak / zamrzivač:

Vidljivost. Želite brza čitanja na prvi pogled. Referenca temperature označena bojom je od pomoći.

Pristupačnost – vjerojatno ćete trebati više ako imate pogon za preradu hrane.

 

Važnost korištenja termometra za hranu

Termometri za hranu koriste se za određivanje unutarnjih temperatura namirnica kao što su jaja, govedina, perad i još mnogo toga. Svatko tko je prošao obuku o sigurnosti hrane razumije da je korištenje termometra za mjerenje temperature hrane jedini način da se točno izmjeri je li proizvod temeljito skuhan. Budući da bakterije poput Salmonele, E. coli i Listerije mogu živjeti i rasti u nekuhanoj hrani, osiguravajući da su ti predmeti dosegli svoje odgovarajuće temperature kuhanja, također će jamčiti da će sve dugotrajne bakterije u tom procesu biti ubijene. To znači da upotreba termometra za hranu može pomoći u sprječavanju bolesti koje se prenose hranom i trovanja hranom. Čitajte dalje kako biste saznali više o temperaturama kuhanja i važnosti korištenja ovog zgodnog alata.

Razumijevanje unutarnjih temperatura kuhanja
Stručnjaci s HACCP certifikatom znaju da postoje različite sigurne unutarnje temperature kuhanja za različite namirnice. Postoje i preporučene temperature skladištenja za ovu hranu, jer nakon što je obrok potpuno skuhan, važno je sigurno pohraniti sve ostatke koji bi se kasnije mogli konzumirati. Ove temperature variraju ovisno o načinu rezanja, pripreme ili pakiranja predmeta. Na primjer, perad pripremljena cijela treba kuhati na minimalnoj temperaturi od 85 ° C (185 ° F), no ako se perad priprema u komadima, temperatura kuhanja može se malo smanjiti na 74 ° C (165 ° F). Osim toga, cijela piletina ili puretina mogu se čuvati u zamrzivaču cijelu godinu, dok komadi peradi mogu ostati zamrznuti samo 6 do 9 mjeseci kako bi se smatrali sigurnima za konzumaciju.

Odabir pravog termometra za hranu
Ne samo da je važno znati sigurne unutarnje temperature kuhanja za svaku namirnicu tijekom kuhanja, već je važno i odabrati pravi termometar za vrstu jela koja se priprema. Stručnjaci za sigurnost hrane znaju da postoji veliki broj termometara za kuhanje, koji variraju od digitalnih do analognih, pa čak i do termometara za jednokratnu uporabu. Postoje i termometri koji su dizajnirani posebno za određene predmete. Termometri za meso i perad najčešći su, međutim postoje i termometri za slatkiše – iako uglavnom radi konzistentnosti, a ne radi sigurnosti hrane.

Dobivanje točnih rezultata
Baš kao što postoje različite sigurne unutarnje temperature za različite vrste hrane, pojedinci koji su prošli obuku o kvaliteti hrane znaju da se položaj termometra također razlikuje ovisno o proizvodu. Za meso poput goveđeg, svinjskog ili janjećeg pečenja važno je termometar umetnuti u središte najdebljeg dijela mesa, dalje od kostiju ili masti. To će omogućiti termometru da točno očita unutarnju temperaturu mesa. Za cijelu perad, međutim, termometar za hranu mora biti umetnut u najdeblji dio bedra, izbjegavajući pritom kosti.

Vrste termometara za hranu

Ako volite kuhati, zasigurno biste trebali moći identificirati mnoge vrste termometara za hranu. Činjenica je da bez obzira na to koliko dobro kuhate, još uvijek je vrlo važno da budete sigurni da dobro poznajete svoje temperature jer će to uvelike utjecati na krajnji rezultat hrane. Zato se svakako uvjerite u mnoge vrste termometara za hranu kako biste bili sigurni da će se vaša hrana uvijek dobro skuhati.

Termometri s termoelementom digitalni su termometri za hranu koji prikazuju najbrže rezultate. To znači da ćete u roku od 5 sekundi nakon korištenja ovih vrsta termometara za hranu imati odgovarajuću temperaturu za hranu. Najbolji način korištenja termoelementa je provjeravanje različitih dijelova mesa ili cijelog jela. To je zbog činjenice da ćete morati testirati temperaturu svih dijelova mesa ili jela kako biste vidjeli ravnotežu načina kuhanja. Za točnije rezultate, i ove vrste termometara za hranu se mogu kalibrirati.

Termistori su vrste termometara za hranu koji koriste otpornik, što naziv implicira. U osnovi, potrebno je oko 10 sekundi da se prava temperatura prikaže u ovim termistorima. A budući da se dio termometra koji mjeri tu temperaturu nalazi na njegovom vrhu, možete ih koristiti za ispitivanje temperatura i tanke i guste hrane. Zapamtite, međutim, da se tipovi termometara za hranu ne smiju ostavljati dok se hrana još kuha. Ove termometre najbolje je koristiti kada se hrana skoro kuha.

S druge strane, termometri sa kabelom su vrste termometara za hranu koji se mogu koristiti čak i bez potrebe za otvaranjem vrata pećnice. Sastoji se od digitalnog zaslona postavljenog izvan pećnice s dugim metalnim kabelom koji je pričvršćen na hranu. Na ovaj način, kada se postigne željena temperatura, uređaj će se oglasiti zvučnim signalom, a vi ćete biti upozoreni. Za razliku od termoelementa, ove vrste termometara za hranu nije moguće kalibrirati.

Na kraju, postoje kombinacije vilica termometra. To su u osnovi vilice za kuhanje koje se kombiniraju s vrstama termometara za hranu. Ovdje će biti uređaj za mjerenje temperature pričvršćen na samu vilicu. Na taj način ćete moći dobiti temperaturu hrane koju kuhate kao da ne koristite termometar. Većinu vremena može proći otprilike 2 do 10 sekundi da se na ovoj stranici prikaže konačna temperatura hrane koju mjerite. Međutim, postoje neki od njih koji će vam dati mogućnost da postavite vrijeme tako da će vas termometar samo upozoriti ako dobije temperaturu koju ste odredili. Doista, više nećete morati patiti od sirove hrane. Uz mnoge mogućnosti termometara za hranu koje možete birati, sigurno ćete moći uživati ​​u kuhanju.